CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, January 8, 2012

~ Mee Sup Bebola Ikan


Qaisara dan Aqil sangat suka sup. Lama dah aku buat ni, takpe aku nak share jugak...

Tumis bawang merah, bawang putih, halia dan ikan bilis yang ditumbuk. Masukkan air, dah mendidih maskkan bebola ikan, dan tauhu kering dan pecahkan telur serta garam secukup rasa. Nak letak ayam, dan seafood pun bole je.

Celur tauge, sawi. Memang wajib la ada sambal kicap kan... ambil sesenduk dua sup yang dah masak tu, blender dengan cili padi dan kicap.

Celur mee kuning. Nak guna meehun atau kuey teow atau nak campur sekali pun boleh. Aku selalu basuh dulu mee kuning ni sebelum masak, kalau tak terasa pahitnya.

Tu la rupanya lepas di campur semua bahan dalam satu mangkuk.

Mereka tambah 2 kali!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...